top of page

עד כמה כדאי להיכנס לפרטים בהצגה העצמית בראיון עבודה?

  • תמונת הסופר/ת: מיכל כרמל דוידי
    מיכל כרמל דוידי
  • 17 בנוב׳ 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

אחת המכשלות הגדולות של אנשים בראיונות עבודה, במיוחד בתחילת הדרך, היא הנטיה לתמלל את מה שכתוב במסמך קורות החיים שלהם. כלומר לענות על שאלות כלליות של המראיין, שמטרתן להכיר אתכם, המרואיינים, יותר לעומק

בכך שתספרו בפירוט מה בדיוק כלל התפקיד בצבא, בלימודים ובעבודה הקודמת מתוך כוונה שהמראיין יסיק מכך מסקנות לגבי תכונות האופי שלכם. ארוך ולא הכי ברור, נכון? בדיוק! אז אני אתן דוגמה:


איש הייטק שהגיע אלי להכנה לקראת ראיון לתפקיד שיכול לשמש עבורו קפיצה משמעותית, שסיפר לי במשך דקות ארוכות ובפרטי פרטים על הפרויקט האחרון שהוביל, מה בדיוק הם עשו טכנולוגית ומדוע, אך כלל לא הזכיר מה היה התפקיד שלו בפרויקט וכיצד היכולות ששיכלל שם יכולות לבוא לידי ביטוי עכשיו, בתפקיד החדש.

אתם מבינים?

העניין הוא שאנחנו המראיינים הולכים לאיבוד בין כל הפרטים הקטנים, מאבדים קשב, ריכוז ועניין וחבל. אני רוצה לתת כאן טיפ חשוב לשאלות חשובות שחוזרות המון-

עד כמה להיכנס לפרטים בהצגה העצמית, על מה נכון וכדאי להתעכב ועל מה אפשר לוותר? והטיפ הוא כזה-

קראו כל סעיף בקורות החיים שלכם וכתבו לעצמכם בנקודות- *מה למדתם על עצמכם בתפקיד/ מקום הזה? *איזה יכולות שלכם באו לידי ביטוי ומדוע? *מדוע בחרתם להיות דווקא שם (בחברה הזו/בתפקיד הזה/בתואר הזה) ולא במקום אחר?

*איך מה שעשיתם/עברתם/למדתם שם יכול לעזור לכם בתפקיד שאליו אתם מתראיינים? עכשיו קראו את מה שכתבתם. אלו הנקודות החשובות שצריכות לעבור בראיון.

מסביבן תוכלו לשלב קצת רקע, סיפורים, הומור ואת האישיות הספציפית שלכם.


מאחלת לכם המון הצלחה!

ואם אתם מרגישים שאתם רוצים עזרה נוספת לברור את החשוב מן הטפל ובכלל כדי להגיע לראיון בטוחים, רגועים ומדוייקים, אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לתיאום שיחת הכנה ממוקדת ואפקטיבית .

פידבק מהמם מלקוחה שעברה שיחת הכנה לראיון עבודה

Kommentare


בואו נדבר
Logo.png

תודה נשתמע בהקדם

נושא הפנייה

להצטרפות לקבוצת הוואטסאפ השקטה שלי בנושא מציאת הייעוד ושינוי קריירה, לחצו כאן

  • Whatsapp

מיכל כרמל דוידי - מאמנת להתפתחות אישית בשיטת סאטיה מרצה ומנחה סדנאות מדיטציית מיינדפולנס

054-446-9700 | miccarmel@gmail.com

bottom of page