top of page

תכף יעלו עלי שאני לא באמת מספיק טובה… 😰

  • תמונת הסופר/ת: מיכל כרמל דוידי
    מיכל כרמל דוידי
  • 16 בפבר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

השבוע פגשתי אישה מוכשרת ומבריקה שהודתה בפני בעצב: "אני כל הזמן מרגישה שיום אחד יגלו שאני לא באמת יודעת מה אני עושה, שאני לא באמת טובה כמו שהם חושבים, תכלס, היה לי יותר מזל משכל". היא בטוחה שהיא היחידה שחושבת ככה – אבל היא ממש לא לבד.  תסמונת המתחזה פוגעת בהמון נשים מצליחות, שאפתניות, כאלה שתמיד רוצות ועושות יותר – זה מתסכל ושוחק מאוד.


🔎 למה זה קורה?


ערך עצמי שתלוי באישור חיצוני – אם כמו לרובינו, ההערכה העצמית שלך נבנתה על פי ציונים, מחמאות והכרה מבחוץ, יכול להיות שקשה לך לסמוך על עצמך באמת.


הרגלים מהעבר – גדלת בסביבה שבה היו ציפיות גבוהות במיוחד? שבה הצלחה הייתה מובנת מאליה, אבל טעות הורגשה כמו כישלון? רוב הסיכויים שזה עדיין משפיע עלייך.


פחד מאכזבה – של אחרים וגם של עצמךאם גדלת בתחושה שאת "צריכה" להצליח, שאנשים מצפים ממך להרשים, או שאכזבה היא משהו בלתי נסבל – יכול להיות שפיתחת מנגנון שמנסה למנוע את זה בכל מחיר. תסמונת המתחזה יכולה להיות הדרך של המוח שלך להגיד: "אם אהיה כל הזמן על המשמר ואוודא שאני מספיק טובה, אולי אף אחד לא יתאכזב ממני – כולל אני עצמי."


הרגשה ש"כולם בטוחים בעצמם ורק אני מזייפת"הרבה אנשים מצליחים מרגישים חוסר ביטחון, אבל אנחנו לרוב רואות מבחוץ רק את התוצאה – לא את הספקות הפנימיים. זה יוצר תחושה שאצל כולם זה בא באופן טבעי ורק אצלך זה "מזוייף".

 

מה אפשר לעשות?


💙 ללמוד להרגיש מספיק טובהכשאנחנו רגילות למדוד את הערך שלנו לפי הישגים או לפי מה שאחרים חושבים, קשה לנו פשוט להיות. אבל אפשר ללמוד בהדרגה לשנות את הדרך שבה אנחנו תופסות את עצמנו – לא דרך מבחן התוצאה, אלא מתוך תחושה פנימית עמוקה של ערך שלא תלוי באישור חיצוני.


💙 לא לתת לפחד לנהל אותךבתוכך יש חלק שמרגיש שהוא לא מספיק, אבל יש גם חלק שיודע כמה את שווה. המפתח הוא לא להיאבק בחלק הספקני, אלא ללמוד להקשיב לו בלי להאמין לו. לראות אותו, להבין אותו, אבל לבחור לתת מקום דווקא לקול שיודע, שמאמין, שסומך. גם הוא שם!


💙 ליצור תיעוד אמיתי של ההצלחות שלךלמוח שלנו יש נטייה לזכור טעויות ולהמעיט בערך ההצלחות. לכן, יומן הצלחות הוא כלי עוצמתי – כתיבה יומיומית, אפילו של דברים קטנים שהצלחת בהם, יכולה לעזור לך להתחיל להפנים את כל מה שכבר השגת והמח קצת מתעלם מזה.


 💙 ללמוד לבקש עזרה – ולהיות מופתעת לטובהאחד הדברים שהכי קשה לעשות כשמרגישות מתחזות הוא לבקש עזרה, כי זה מרגיש כמו "הוכחה" שאנחנו באמת לא מספיק טובות. בפועל, לבקש עזרה בצורה חכמה וחיובית זו מיומנות של אנשים בטוחים בעצמם. נסי לתרגל את זה בדברים קטנים – ותראי שנוצר רווח כפול, את זוכה לתמיכה שאת זקוקה לה ואנשים מעריכים אותך בתור מישהי בטוחה ובולטת.


אפשר ללמוד לסמוך על עצמך ולהרגיש ביטחון מבפנים. אם הזדהית עם כל האמור, אני מזמינה אותך לתהליך קצר וממוקד אצלי בקליניקה, שם נוכל לעבוד על זה יחד ולבנות תחושת ערך אמיתית, כזו שלא תלויה בשום דבר חיצוני. לשיחת ייעוץ ללא עלות לבדיקת התאמה לחצי כאן- https://did.li/tXRaa


Bình luận


בואו נדבר
Logo.png

תודה נשתמע בהקדם

נושא הפנייה

להצטרפות לקבוצת הוואטסאפ השקטה שלי בנושא מציאת הייעוד ושינוי קריירה, לחצו כאן

  • Whatsapp

מיכל כרמל דוידי - מאמנת להתפתחות אישית בשיטת סאטיה מרצה ומנחה סדנאות מדיטציית מיינדפולנס

054-446-9700 | miccarmel@gmail.com

bottom of page